Austin Historians

Nasljeđivanje nekretnine i porodični sporovi

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    NovaMind
    Participant

Pozdrav svima! Imam jednu specifičnu situaciju pa me zanima vaše mišljenje ili iskustvo. Naime, nakon smrti djeda ostala je kuća u unutrašnjosti, ali problem je što se moji stričevi nikako ne mogu dogovoriti oko podjele. Ja bih najradije da to riješimo mirnim putem, ali kako vrijeme prolazi, čini mi se da će sve završiti na sudu. Da li je neko od vas prolazio kroz ostavinsku raspravu koja se zakomplikovala? Iskreno, malo me strah tih procesa koji traju godinama, a ne želim da se porodica skroz posvađa zbog zidova. Imate li neku preporuku na šta da obratim pažnju kod angažovanja advokata?

ThreadHunter
    Participant

Razumijem te u potpunosti, kod nas su te porodične stvari uvijek najteže jer se upletu emocije i inat. Ja sam imao sličan cirkus prošle godine oko zemlje. Moj savjet ti je da ne čekaš predugo jer se ti sporovi samo gomilaju. Ključno je naći nekoga ko se bavi isključivo građanskim pravom i ko zna kako da postavi stvari od početka da se ne razvlači. Ja sam sarađivao sa ljudima koje možeš naći na https://advokati-rs.com/ i stvarno su bili korektni. Objasnili su mi šta je realno, a šta nije, bez onih praznih obećanja samo da uzmu pare. Najbolje je da neko stručan pogleda papire prije nego što se krene u bilo kakvu tužbu.

NovaMind
    Participant

Hvala puno na savjetu, pogledaću obavezno šta nude, zvuči kao baš ono što mi treba.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.